sreda, 11. marec 2015

Igra s slamicami in plastenkami

Ko sem načrtovala to igro, sem vedela, da bo Zari zelo všeč, nisem pa pričakovala, da bo všeč tudi Aljažu. Pa mu je bila zelo všeč, kar je super, ker je res enostavna in preprosta igra, ki praktično ne vzame nič časa za pripravo. Primerna je torej za dojenčke, malčke in morda za celo malo starejše otroke. ;)


Slamice različnih barv sem narezala na različne velikosti in jih ponudila zraven dveh praznih plastenk. Njuna naloga je bila, da slamice dajeta v plastenke. Ko sta napolnila vsak svojo plastenko, sta se zelo trudila, da bi jo tudi izpraznila. Aljažu je uspelo, Zari pa sem pomagala in potem sta ponovila vajo zlaganja slamic v plastenko.






Različice te igre:
  • Pripravite lahko slamice dveh različnih barv in dve plastenki, otrok pa mora ločiti barve in v vsako plastenko zložiti slamice določene barve (npr.: v eno plastenko zlaga slamice rdeče barve, v drugo plastenko pa naj zlaga slamice modre barve).
  • Pripravite lahko slamice dveh različnih velikosti, večje in manjše, ter dve plastenki različnih velikosti (0,5 l in 1,5 l) in potem naj otrok zlaga večje slamice v večjo plastenko in manjše slamice v manjšo plastenko.
  • Pripravite lahko različne plastenke, steklenice in drugo embalažo z različno širokimi tulci, da bo zlaganje slamic bolj zanimivo in da bo težavnost zlaganja slamic različna.

 Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar